Dedo Bore от 1 до 4

Всъщност, гледах само 1 и 2 – двете пилотни серии на минисериала със заглавие “Разврат в покоите на дядо Борис”, които мерзко-анонимен благодетел ми изпрати на лично съобщение във Фейсбук. Честно казано, едва ли ще догледам останалите епизоди – порното е слабо и скучно. Липсва разнообразие, фантазия и (което е по-тъжно) истинска мотивация откъм женската страна.

“Мъжете използват властта, за да получат секс, а жените използват секса, за да получат власт” – тази мисъл ми се завъртя в главата, докато слушах безкрайните носови “ооох” на възрастния мъж. Сбърканото в клипа: по отношение на мъжа става въпрос за духовна власт (епископска); по отношение на обърканите жени на средна възраст – за криворазбрана женска власт над един монах. Но явно цитираната мисъл се оказва универсална. За наш общоцърковен срам.

Клипът е символичен. Църковността ни се оказа порно. При това нискокачествено порно. Както повечето ни неща.

Жените на средна възраст са основната част, гръбнакът на църковната ни общност. Чини ми се показателен и този символ, защото именно в такова унизително положение спрямо епископите очакват от нас миряните да пребиваваме, ако се имаме за християни. Прави, каквото ти казвам. Ама, дядо, аз не искам… Ооох.

“Вставай, страна огромная” – гръмва тържествено нечий мобилен телефон посред мъчителните орални напъни (първи сезон, втори епизод). Но не става страната. И други работи не стават, въпреки усърдието на мирянството. Тежката еректилна дисфункция е очевидна, тя се точи като тъжна червена нишка в сериала и навява песимизъм за бъдещето на църковността ни.

Завивки с тигрова щампа, лилави. Флорални орнаменти по стените, далечно маане от турски сериал по телевизора. Космат и ояден мъжки корем в едър план. Изпълненост. “Църковно изпълнение”, скверен манастирски уют.

Dedo Bore е сенилен и импотентен. Но не го знае – защото е снимал дебелия си тумбак и увисналото си мъжко достойнство, за да го праща на приятели и защото смята, че това, което снима, има нещо общо със секса. По същия начин, по който смята, че има нещо общо с духовността, защото има брада и расо, и с благополучието – защото има S-класа.

Качването на клиповете от анонимника пък е мерзко, недостойно и гнусно деяние. Дано поне не е направено с добри намерения, защото комбинацията между мерзост и добри намерения е особено опасна – и в Църквата, и навсякъде.

А ние, като едни всеопрощаващи християни, можем да кажем (примерно): Готови сме да гълтаме (пардон, да преглътнем), дядо. Ама май няма какво.

Дарение за нов албум на Пламен Сивов

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. walker каза:

    Съвсем случайно попаднах на този пост, и искам да кажа едно голямо БРАВО! Рядко чета толкова добри описания където и да било.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × four =