относно

***

Текстовете в този сайт отразяват единствено гледната точка на автора си и не следва да се тълкуват като произтичащи от, свързани със, или отражение на официалното учение на Православната църква. Авторът се самопреживява като православно вярващ човек и драматично цени свободата, която вярата дава (и дори изисква и вменява в отговорност) на своите си – да изпитват всичко, и да се държат за доброто. Тази свобода прави неизбежно и приемането, и отхвърлянето на някои от текстовете тук, от хора с различни нагласи и разбирания за това как следва да се говори за свещените неща. На тези които приемат – благодаря. На тези, които ще потръпнат – простете, но не мога иначе.

За автора: Пламен Сивов: Роден на 9 август 1970 г. в Сливен. През родния му квартал тече рекичка. Кварталът се казва Клуцохор, значи “мокро място” и е беден. От него сутрин по тъмно се изнизвали колони работници и работнички към текстилните фабрики, а налъмите им тракали в мъглата. Рекичката се казва Коруча, но това не е женско име, а членувано мъжко, Коруч. Не знам какво значи, но не вярвам да е нещо благородно и възвишено. Английска гимназия в родния си град, после право в Софийския, после малко Америка. Работил на различни места, в момента в една православна фондация. Женен, с едно дете.

Пише стихове (когато те, стиховете, решат да бъдат написани), статии (обикновено когато се ядоса от нещо) и песни (когато в къщи няма никой).
Ако текстовете, музиката и всичко останало в този сайт ви е харесало и бихте искали да ме почерпите с любимата ми Гинес, използвайте този бутон. Той ще ви отведе в сайта PayPal, откъдето можете да осъществите това благородно намерение.

 

Дарение за нов албум на Пламен Сивов