Георги Климов

Георги Климов е роден през 1954 г. в Банско. Завършил е ВХТИ – София. Композитор и изпълнител на своите песни, написани по стихове на известни български поети като Евтим Евтимов, Георги Константинов, Николай Заяков и други.

Активен участник в общността на поетите с китара с многобройни концерти и участия в бардовски изяви в цялата страна и зад граница – от Благоевград, Харманли, Несебър и Ловеч до Берлин, Дрезден и Лайпциг.

Носител на множество награди и отличия от фестивалите на поетите с китара – “ПоКи” в Харманли, “Морски струни” в Несебър, наградата на Община Ловеч.

Много от песните му са записани в БНР и “Балкантон”.

Аудио


MusicPlaylistRingtones
Music Playlist at MixPod.com

Видео


Дарение за нов албум на Пламен Сивов

Може да харесате още...

3 Отговори

  1. Обичам го Георги Климов! В него има повече музика и финес отколкото има събрана в съвкупност от множество български “поети с китара” (които само се подпират на жалките си китари като на бастун, каканижейки стихчетата си).
    Георги Климов има усетът на големия автор-изпълнител. Той прави истински песни и ги пее истински. Затова го обичам!!!
    Ако живееше В САЩ щеше да е много известен singer-songvriter.

  2. Petko Savov каза:

    Един от най-добрите…
    Поклон пред таланта!

  3. Елена Андреева каза:

    Познавам ранното творчеството на Жоро Климов, имам предвид песните му от осемдесетте години, и една малка част от новите му песни. Нищо не е толкова силновездействащо колкото това, което той създава и изпълнява. Обичам всички негови песни. Щастлива съм, че бях негова приятелка и имах възможност да слушам много, много пъти нещата, които създава.
    Няма да го сравнявам с никого, защото той е уникален, защото не изневери на това, което прави, а би могъл да запее поп, като някои негови приятели от движението “Ален мак”, което впрочем щеше да бъде много лесно за него и щеше да му донесе много, но не е това, което иска той. Продължавам да търся и да слушам всичко, което намеря. Ще бъда благодарна за всякаква информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 1 =