Държавата на другия живот

btn-buy“Държавата на другия живот” съдържа 70 избрани стихотворения на Пламен Сивов, писани в периода 1992-2016 г. Книгата е оформена в 4 раздела – “По стръмните пътеки на душата”, “Жената, която се връща”, “Една октава тишина” и “Фонтан в дъжда”. 45 от стихотворенията са и песни, включени в соловите албуми на Пламен Сивов (“Касиопея”, “Ниско летиш”) и в албумите на Точка БГ (“ПредВЕРИЕ”, “Акварел” и “Август”), като в края на книгата ще откриете и азбучен указател на песните по албуми.

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА С АВТОГРАФ ОТ АВТОРА >>>

plamen-sivovЗа автора

Пламен Сивов е роден през 1970 г. в Сливен. Завършил е езикова гимназия в родния си град, а след това право в Софийския университет. Специализирал е в САЩ. Публицист, преводач, редактор на списание Мирна (1996 – 2008), главен редактор на списание Свет (2009 – 2011), редактор и автор в портала Православие.БГ, директор на фондация „Покров Богородичен“ от създаването ѝ през 1994 г. Автор на десетки песни, един от основателите на Акустичния проект за нови градски песни „Точка БГ“. Носител на награди за поезия и музика.

Негови стихове са публикувани в български и чуждестранни поетични антологии. Има издадени два самостоятелни музикални албума.

140 стр., меки корици ISBN: 978-619-188-067-6 Фотографии: Пламен Сивов, Илиана Александрова, Павла Сивова Редактор: Илиана Александрова Предпечат: Гергана Икономова Печат: Алианс принт

140 стр., меки корици
ISBN: 978-619-188-067-6
Фотографии: Пламен Сивов, Илиана Александрова, Павла Сивова
Редактор: Илиана Александрова
Предпечат: Гергана Икономова
Печат: Алианс принт

За книгата

Познаваме Пламен Сивов като публицист, издател, бард. Сега се срещаме с него и като поет. Заключени в страниците на книга, песните му се успокояват, крилата им се прибират и вече можем да се зарадваме на самите думи.

Деян Енев

Поезията на Пламен Сивов звучи. И едновременно с това – много ѝ отива тишината. Може би „звуци от тишина“ е едно от верните определения. Това са стихотворения и отсам, и оттатък. Те са едновременно зрими и релефни, безплътни и невидими. Значенията тук сменят своите роли и думите оживяват в различни превъплъщения. Спокойна и овладяна, тази музика от метафори тръгва от сърцето и отива много далеч.

Николай Милчев

Стихове с глас, аромат и душа – това усещане оставят текстовете в тази книга у добронамерения читател. Внимателни към вътрешното човешко движение, чужди на шумолящия словесен целофан и честни като поетични послания. Радвам се, че ги срещнах. Радвам се, че и други ще ги срещнат по пътя си. Защото те говорят на човешки език и търсят пролуки в материалното.

Виолета Христова

Животът – алтернатива на живеенето. За книгата “Държавата на другия живот”, Венцислав Василев, “Под моста”

Държавата на другия живот, Мария Донева

Представяне на книгата в предаването “Библиотеката” по БНТ >>>

Представяне на книгата в предаването “Артефир” по БНР >>>

Представяне на книгата в предаването “Нощен хоризонт” по БНР >>>

Книгата в Goodreads >>>

Другият живот на музиканта Пламен Сивов – Афиш.БГ >>>

С барда Пламен Сивов в “Държавата на другия живот”, Красимира Василева

На 6 юни 2016 г. книгата беше представена в Зала 4 на НДК в София. За стихосбирката споделиха впечатления поетите Николай Милчев и Виолета Христова и литературният критик Гергана Рачева. Песни по стихове на Пламен Сивов прозвучаха в изпълнение на Красимир Първанов.

Николай Милчев:

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/stilch62/videos/o.266272427093544/10206572557940878/?type=2&theater” width=”650″ height=”3200″ onlyvideo=”1″]

(видео – Стефка Илчева)

Фотографиите са на Дамян Хаджииванов, който написа следното към тях:

Забавих снимките от тази премиера. Умишлено. Исках първо да прочета всичко, без да бързам. Да намеря времето, в което има тишина и няма припряност. Някои стихове извикаха дълбоко заровени спомени и емоции. Други стискаха душата ми. Силно и безпардонно. Видях горчивостта на парата до зеленината на носталгията. Но стига толкова – вземете и я прочетете. Заради себе си.

***

“Държавата на другия живот” можете да намерите в следните книжарници и онлайн магазини (списъкът ще се допълва):

ПОРЪЧАЙТЕ КНИГАТА С АВТОГРАФ ОТ АВТОРА >>>

Дарение за нов албум на Пламен Сивов

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × two =