САВОВ с нова песен на Световния Ден на Музиката

САВОВ е готов с новата си песен. Парчето е със заглавие “Искаш ли” а неговата премиера в родния радиоефир ще се случи на Световния Ден на Музиката – 1-ви октомври. Работата по записа е завършила още в началото на този месец, но Савов решава да изчака и да пусне песнта в началото на следващия и именно на връх празника на музикантите. Песента се казва “Искаш ли” и е третия по ред самостоятелен сингъл на великотърновския музикант. Идеята за песента се ражда преди години, но по една или друга причина, нейната професионална реализация и звукозапис се случват едва тази есен. “Искаш ли” е мелодичен поп на български език и отново във вече типичния за Савов лиричен стил и звучене. Музиката и текста на песента отново са негови. По аранжимента Савов е работил съвместно с Алекс Нушев в неговото студио в София. Важна част от песента е и завладяващото соло на цигулка, изсвирено по прекрасен начин от младия великотърновски цигулар Светослав Алексиев (първа цигулка в оркестъра на МДТ “Константин Кисимов”).

В песента се пее за любов, като този път лирическия герой е отхвърлен по неясни причини. Това, обаче не се разкрива веднага… не и след първото слушане а съвсем категорично не би и могло да се разбере, преди да се види и клипът на песента. Всъщност в текста на “Искаш ли”, Савов е потърсил любовна загадка. С течение на историята се разкрива предложение за споделяне на чувства, но това вероятно няма да е с прекрасен край. Още по-интересното е, че всъщност автора е оставил място за предполагане на поне няколко правдоподобни версии за тълкуване на съдържанието и посланието на историята и нейните герои. Той дава повече свобода, място и повод за фантазия и размисъл у слушателите. Слушайки текста, човек би могъл да предположи, че Той ще се появи всеки момент или пък че може да не дойде изобщо, че просто си измисля и дори, че е умрял. Така или иначе – варианта, който Савов избира за себе си ще стане ясен едва след появата на видеото към “Искаш ли”. Чак тогава и неговият финал ще бъде разкрит… а какъв ще бъде Вашия, изберете сами.

Савов ще разпространи песента във всички български радиостанции а вече се е захванал и с работа по видеото, което също обещава да е не по-малко интересно и любопитно. Това, което музиканта издава за момента е, че клипът отново ще представлява своеобразен късометражен мини филм и отново ще е по негова идея и сценарий. Споделя и че този път главната роля ще е поверена на млада и изключително красива българска певица и актриса, с която Савов е имал възможноста да играе във великотърновския театър. Видеото се очаква да е готово до края на годината.

Дарение за нов албум на Пламен Сивов

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen + 16 =