George Carlin – бисери

Хората, които казват, че не им пука какво мислят останалите, обикновено отчаяно искат останалите да знаят, че не им пука какво мислят.

Не само, че не знам какво става, но не знам и какво бих правил, ако знаех.

Когато настъпите спирачката, животът ви е в ръцете на крака ви.

Когато Едисон е изобретявал електрическата крушка, той е бил принуден да работи до късно на светлината на газена лампа или свещ. Сигурен съм, че това го е карало да си мисли, че работата е спешна.

Забелязали ли сте, че всеки, който шофира по-бавно от вас е идиот, а всеки, който кара по-бързо – луд?

Самото съществуване на огнепръскачката означава, че в някакъв момент някой си е казал: ей, много ми се ще да подпаля онези хора, но са ми твърде далеч.

Отидох до книжарницата и попитах продавачката къде е секцията за самопомощ. Тя ми каза, че ако ми отговори, това би съсипало самата идея.

Помислете колко е глупав средностатистическият човек и осъзнайте, че половината от средностатистическите хора са по-тъпи и от него.

Вместо да предупреждаваме бременните жени да не пият, не е ли по-добре да кажем на жените-алкохолички да не правят секс?

В Америка всеки може да стане президент. Това е проблемът.

Истинската причина, поради която не можем да закачим Десетте Божии заповеди на стената в съдебната зала: не можеш да сложиш надписи като “Не кради”, “Не прелюбодействай” и “Не лъжесвидетелствай” в сграда, пълна с адвокати, съдии и политици. Това създава враждебна работна атмосфера.

Седмото небе се радва на широка популярност, но шестото всъщност е по-евтино, по-малко населено и с по-хубав изглед.

“Мяу” означава “бау” на котешки.

Повечето хора с ниско самочувствие са си го заслужили честно.

Ако някой ви се усмихва постоянно, най-вероятно продава нещо, което не работи.

Като се замислиш, синдромът на дефицит на вниманието си е напълно логичен. В тази страна няма кой знае колко неща, на които си струва да се обръща внимание.

Трябва да сложат едно въже за бънджи скокове на моста Голдън Гейт – за хора, които не са все още съвсем узрезли за самоубийство, но искат да се поупражняват.

Капитализмът всъщност се опитва да постигне един крехък баланс – той устройва нещата така, че всеки да има точно толкова неща, че да не стане агресивен и да се опита да вземе нещата на другите.

Дарение за нов албум на Пламен Сивов

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 3 =