Покана от Емил Ангелов и Невен Кидеров: Харманли 2010

Може да харесате още...

7 Отговори

 1. Емил Ангелов - Брачеда каза:

  Уважаеми Бардове, Бардеси, Бардчета, Бардини и всички знайни и незнайни, заинтересовани и незаинтересовани

  С огромно нежелание пиша този текст, може би и малко късно, но „Истината трябва да се каже”. (Цитат Емил Ангелов, от „Истината има смъртоносна доза”)

  Рискувайки и аз да бъда добавен към „отделните лица и цели колективи” (Цитат Гр. Трифонов,Тема: Солени ветрове 2010, коментар 35, ред 1), които „се упражняват с пяна на уста връз многострадалния Трифонов” (Цитат пак Той и пак Там) (и невинен естествено) искрено ще възкликна „Защо така, бе” (Цитат пак Той и пак Там) г-н Трефонов. Хубаво, ще правите някакви мероприятия в същия град и през същите дати, ама… Защо още на 17.09.2010 г., по обяд сте нахокали (по мобилния) и Росито от Харманли и Невен, а мене пропуснахте ? Не прочетохте ли какво пише непосредствено по-горе ?

  „За мнения, съображения, препоръки, псувни, закачки, забавления, среднощни събуждания и др. вербални изблици:
  Емил Димов Ангелов – Брачеда -> 0887 888 501 (или на Невен, ако му знаете номера)”

  Значи на „илито” – може, на други упоменати – може, а на мен – не може.

  Обиден се чувствувам и пренебрегнат.

  И аз искам да чуя, че само сме щели да се напием и таркаляме с Невен (това сигурно е нещо, като синхронно поркане с излагане), и че мотелът можел да пламне, и че ще поръчаш на кмета да не ни пуска в града, и че …

  „Опазил ме Бог да защитавам Емо Братчеда, ние с него и други хора отдавна сме в различни отбори. Но в един и същи спорт!” (Цитат пак Той и пак Там, редове 6 и 7)

  Не знам за какъв точно спорт иде реч, ама ако е нещо юнашки-брутално – без мен. А в отбори не учавствувам. АЗ обичам и вярвам в нещата, които правя и ги правя според СОБСТВЕНИТЕ си разбирания, морал и възможности. Види се това не се хареса и на друг един отбор.

  Прочие, ако ме уведомиш за местата и часовете на мероприятията, почти стопроцентово ти гарантирам и обещавам, че няма да бъда ТАМ ТОГАВА и предай на великия Майерхолд да не прекалява с метафорите, защото бюрократите винаги са многократно повече.

 2. komata каза:

  Един и същи спорт. Хм.
  Нерде бънджи скокове, нерде утринна ведрина.

 3. komata каза:

  Хм, хм…

  Програма на националните културни празници „Изворът на Белоногата” 2010
  Петък, 17 Септември 2010 13:31

  ОБЩИНА ХАРМАНЛИ

  СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ

  МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА

  ДСЖ – ХАРМАНЛИ

  СДРУЖЕНИЕ „ИЗВОРЪТ НА БЕЛОНОГАТА”

  П Р О Г Р А М А – 500 години Харманли

  Харманли – домакин на Националния празник на поезията

  Празници на културата „Изворът на Белоногата” 2010

  Поетични струни 2010

  (Юбилейни издания)

  30 септември2010 година

  18,30часа, комплекс „Изворът на Белоногата” – Промоция-концерт на албума „Харманли – фолклорна памет”, посветен на 500-та годишнина от основаването на града. Участват: оркестър – Тончо Тонев,Величко Памуков, Темелко Иванов, Румен Монев; изпълнители Жеко Ангелов, Димитрия Дамянова, Павлинка Христова, Владислава Христозова, Станислава Василева, Татяна Добромирова,Светозара Иванова и други.

  1октомври 2010 година

  18,00 часа, комплекс „Изворът на Белоногата”

  литературно четене на поети от СБП по случай празника и Деня на поезията – 1 октомври

  връчване на литературната награда „Изворът на Белоногата”

  концерт с изпълнения на поети с китара по стихове на български поети. Участват: Асен Масларски, Пламен Ставрев, Гриша Трифонов, Маргарита Друмева, Георги Климов, Красимир Първанов.

  2октомври 2010 година

  18,30 часа, комплекс „Изворът на Белоногата” – ПОКИ 2010, концерт на известни български бардове. Участват: МиткоДинев, Светла Георгиева, Гинчо Павлов, Иво Георгиев, Слави Георгиев, Бойко Георгиев,Пламен Сивов, Тодор и Зорница

  Инфото е оттук:
  http://www.harmanli.bg/20100917658/Програма-на-националните-културни-празници-Изворът-на-Белоногата-2010

  Взе да става интересно, хе-хе.

 4. div kozel каза:

  Аз ще отида да послушам.

 5. komata каза:

  Прелюбопитен разговор се получи по въпроса във Фейсбук:
  http://www.facebook.com/?ref=home#!/posted.php?id=219478165187&share_id=129762760408740&comments=1#s129762760408740

  Няма да го цитирам целия, но все пак се изкушавам да цитирам Гришата и Слави:
  Гриша Трифонов Понеже многио станаха упражненията върху темата „Харманли 2010“, да вземе да поясня. През тази година градът чества 500 годишен юбилей. В рамките на целогодишната програма на този юбилей има сума ти прояви, както е видно от публикуваната пр…ограма. Една от тези прояви е концерт на бардове. Не виждам защо това трябва да интересува когото и да било освен поканените, които трябва да знаят кога и къде да пристигнат за участието си. Тази програма е огласена достатъчно за жителите на града, които имат празник. А какъв празник е за стадо пияни, дрогирани и некъпани люде 500 годишнината на Харманли, че да реват за някакво информационно затъмнение, аз няма откъде да знам.See More
  2 hours ago · LikeUnlike

  Слави Георгиев Струва ми се много глупаво да се коментират тези, които толкова години правеха възможна единствената проява на бардовете. В началото на деветдесетте нямаше Несебър, Ловеч, Шуимен, София, Разград, Бургас…И тъкмо тези „неинтересуващи“ с…е хора, финансираха, помагаха, приютяваха онези, за които изпятата поезия значи нещо.
  Но нека е ясно. Тази проява е концерт на група бардове в рамките на тържествата послучай годишнината на град Харманли.
  Не виждам защо се вдига толкова шум. Знаете ли колко подобни прояви се правят годишно. Защо за другите концерти няма такъв рев.
  А като стана въпрос за Харманли- вой до бога. Но това не е творческа среща „Поетични струни“. Много хора направиха всичко възможно да няма такава.
  Сега ги питам- „Що ривете, бе?
  Га ядахте …., а сига ривете.“
  Някои хора така и не разбраха- преди да оплюеш нещо или някой, създай! Или поне се опитай.See More
  about an hour ago · LikeUnlike

  Гриша Трифонов Не са „онези“ струни, които най-вече заради Комата /мигаща и кокореща се/, Невен, Емо и феновете им никога повече няма да съществуват. А концертът може да се казва както си иска. И когато някой има рожден ден, кани приятелите си, а не фенове и фенки. Колкото до стадото, не се оглеждай толкова надалеч.

  Кое ме учуди:
  Информативният линк, който пуснах към програмата на въпросните празници, кой знае защо,беше изтълкуван като рев на някой защо не бил поканен. При положение, че никой и не загатва за подобно нещо, освен ако леката ми ирония не звучи в ушите на някого като рев.
  В целия диалог, който се получи, те не само че не бяха плюти от никого, но и тях самите, както е видно, никой не е коментирал – коментирана беше единствено информационната политика на събитието, на което те са организатори.

  То не че някой би ме поканил, ама аз там няма къв да го диря, е повече от ясно. Сега да обясня какъв ще го диря на Братчедо-Невеновия купон.
  От самото начало и поначало не съм поддръжник на идеята тия събирания да се провеждат точно в Харманли. Смятам, че няма смисъл. Като писах във Фейсбук, че към „усилията да се запази емблематичното събитие“ се отнасям с особено мнение, аз причислявам към въпросните усилия и тези на Братчеда и Невен. Ами, нема смисъл, бе другарчета. Конкретно аз там няма за какво да се боря и съм го казвала неведнъж и на много хора. За мен Харманли е отдавна приключена глава и не виждам смисъл тя да бъде продължавана заради единия сантимент към мястото. Щото други причини освен сантимента не намирам – местните хора, с малки изключения, така и не са проявявали през годините особен интерес към този род изкуство.
  Само че ми е интересно какво ще се получи в крайна сметка в тази прелюбопитна ситуация, и затова идвам като наблюдател. Сиреч, от чисто, ама чисто сеирджийски подбуди, и хич не ме е срам да си го кажа. Е, и да се видя и да си пийна с този-онзи няма да попречи. И като казвам този-онзи, имам предвид хора и от двете фракции. Щото в момента аз не съм от ничия фракция, твърде много глупотевини ми дойдоха отвсякъде. С тия, с които няма да ми е баш приятно да се виждам, нямам и намерение да се виждам, но пък нищо не ми пречи да ги понаблюдавам отстрани.
  А отношението ми към създалата се ситуация мисля, че най-ясно ще изразя пак с един диалог, който си проведохме с Пламен във Фейсбук по повода:

  Koma Zaeka Alien vs Predator? (Пришълец срещу Хищник?)
  http://www.harmanli.bg/20100917658/Програма-на-националните-културни-празници-Изворът-на-Белоногата-2010
  Plamen Sivov The Empire Strikes Back? The Two Towers? Bony and Clyde? Analyze This? :-)))(Империята отвръща на удара? Двете кули? Бони и Клайд? Анализирай това?)
  Koma Zaeka Clash of the Titans… War of the Worlds… One Flew Over the Cuckoo’s nest!(Битката на Титаните, Война на световете… Полет над кукувичето гнездо!)
  Whatever Works…(Каквото дойде…)
  :)))
  Plamen Sivov O Brother, Where Art Thou? (О, братко, къде си) най ми харесва
  Абе и на мен ми харесва, ама положението е по-скоро The War of The Roses (Войната на семейство Роуз) с елементи на Prizzi’s Honor(Честта на фамилия Прици).
  Plamen Sivov положението е Reservoir Dogs (Глутница кучета) и много Pulp Fiction (Криминале).
  Koma Zaeka А също и Attack of the Killer Tomatoes(Нападението на доматите убийци), омесено с Idiocracy (Идиокрация).

  Благодаря за вниманието, дето се вика.

 6. komata каза:

  По стечение на обстоятелствата успях да стигна в Харманли едва на втория ден.
  Но, доколкото разбрах, рожденият ден на Роси е минал „на ура“.
  Купонът втората вечер също беше много готин. От „свирепеещите“ (идва от свирене + пеене) освен Братчеда и Невен присъстваха Краси Йорданов, Добри от „Мискините“, Румен Спасов и Даниела Пенева, Румен Николов, Лора от Шумен, Иво Георгиев и моя милост. От феновете – Катя Георгиева, Роси и Влади Лайкови, Венци, Майтака и Бени и още няколко симпатяги, на които в суматохата не успях да им науча имената.
  Братчеда и Невен много ме разочароваха, защото никой от тях не благоволи да се търкаля :).
  Мотелът, противно на всички очаквания, остана цял и невредим :).
  Преди това отидохме да чуем колегите на концерта в рамките на програмата на честването на 500-годишнината на Харманли. Използвам случая да поднеса горещите си благодарности на Асен Масларски, който се отказа от полагащата му се по регламент трета песен и покани на сцената Братчеда, Краси, Невен и мен.Изпълнихме „Разговор с дядо“ на Джендема, с което символично увеличихме броя на присъстващите с още един. Съдейки по реакцията на публиката, на нея това й се хареса.
  Драги ми дами и господа, приятели и не съвсем, никаква грандиозна баталия не се получи. Вместо това между предполагаемите противници се размениха голямо количество кимвания, ръкостискания, усмивки, прегръдки и целувки. Ако продължим с филмовите аналогии, получи се нещо като онази сцена от „Смело сърце“, в който натириха шотландци и ирландци да се бият едни срещу други, пък те взеха, че си спретнаха купон на бойното поле.
  Във всичко това не се включи само един човек, но това е негов личен избор, а правото на личен избор следва да се уважава.

 7. Емил Ангелов - Брачеда каза:

  Уважаеми Бардове, Бардеси, Бардчета, Бардини и всички знайни и незнайни, заинтересовани и незаинтересовани,

  Макар и с известно закъснение ми се иска да благодаря на тези, които НЕ искаха да се забавляват с нас и не дойдоха, защото може би така забавлението стана по пълноценно; на тези, които искаха да се забавляват с нас и не можаха да дойдоха, защото може би следващият път ще успеят; на тези, които НЕ искаха да се забавляват с нас, НО дойдоха, защото може би забравиха, че не се искали; на тези, които искаха да се забавляват с нас и дойдоха, защото благодарение на тях забавлението беше страхотно.

  Специално БЛАГОДАРЯ на Асен Масларски, за неочаквания жест, с който просто доказа, че има поне един, който чувства себе си МЪЖ и не му пука от доморасли, самозвани менаджерчета и прочие.

  Коме, съжалявам за разочарованието ти, но ние с Невен, разбира се, че се търкаляхме. Можи би малко тайно от тебе, но под зоркия поглед на г-н Гриша Трифонов и др.

  Бях обещала и да публикувам текста на „Една жена на 50” (нищо, че това за конкурсът беше шега, аз се поприготвих), но известно време бях болнав, известно време бях понатоварен с работа, известно време – и двете. Така че просто се въоръжете с много, ама мно-о-о-о-о-го търпение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Enjoy this blog? Please spread the word :)