Кой е пичът?

Може да харесате още...

8 Отговори

 1. majo каза:

  Dude, всичко е за пари, за власт и за секс, кога ще го разбереш.

  Написах ти един дълъг коментар, но пък после го изтрих, за да ти спестя усилието да го изтриеш ти. 🙂 Не искам да споря с теб, щот пак няма се разберем.

  Радвам се, че най-после започваш да забелязваш нещата и, най-вече, да ги наричаш с истинските им имена. Има гъзари и боклуци. Факт. Първата стъпка е да ги забележиш. После да се дистанцираш от тях и най-сетне да разбереш, че всъщност не искаш да имаш нищо общо с тях и че не митрополита с гъзарското си ауди е твоята църква.

  Ще му искам наставления? Ще му се изповядвам? Доброволно ще се поставям по-ниско от него и ще му се смирявам? Хай сектир. Дгд.

  Статията рулира. Фаворитска ми става наедно с пластинаторската.

 2. Duhovno-razvitie каза:

  това е положението, каквато държавата, каквото обществото – такава и църквата и владиците. както до сега в историята, така и днес.

  в кръчмите около центъра има изискване да си купиш бутилка за 80 – 100 лв., за да седнеш на маса. 100 лв. за една снобска вечер, братче… А като, разбира се, се въздържахме да дадем 100 лв. за уиски, после минахме покрай пироткса, там в една малка учичка и върху студените плочки на тротоара, покрит с юрган, спеше човек. Не куче, братче, човек спеше.

  Преди година две като паднаха температурите мнооого под нулата, бате Бойко кмета бил наредил да събжерат бездомните от улицата. Братче, що не ги съберат и през лятото, па малко да се погрижат за тях? Щото и той и хората дават 100 лв. за една вечер по кръчми, а уния дето ровят по контейнерите, какво?

  Каквото е обществото, каквато е политическата система, такава е и църквата.

 3. Евгени Минчев завижда на Сер-гей

  Най-успешният гей
  беше някога ватман;
  в днешно време Сергей
  се преструва на батман.

  Беше рокер, диджей,
  циркаджия…. И мигом
  православен йерей
  право в пич го въздигна.

  А Евгени руга,
  че му взеха трамвая.
  И се чудя сега
  кой успя най-накрая…

  Конкурират се с бяс
  и за мен е загадка
  кой от двамата ватмани
  си е прост педераст…

 4. koko каза:

  Obiknoveno dumite izraziavat pomislite na syrceto i oblichat vyv audio forma mislite. Ima intelekt i potencial no za syjalenie sybbuferite sa pod stojnostite i parametrite na ostanalite sa izvyn konteksta, prosto da ti pisnat ushite!

 5. GOG каза:

  Много точно казано . Просто нямам думи.

  Поздрав !

 6. Мая Мичева каза:

  Пламене,
  Снощи те мярнах за малко по телевизията – днес прочетох „Кой е пичът?“
  За съжаление е така – за радост епископите и владиците не са нашата църква.
  Драго ми е, че се срещнахме на тази вълна.

 7. Майстора каза:

  Много точно казано, колкото и да не ми се иска да е така.
  Но това не е от днес, нито се отнася само за България.
  Пищността и разкоша съпътстват „духовните“ пастири още от признаването на християнството за една от официалните религии в Римската империя. А момента, в който се сраства с държавата и става единствената и задължителна е началото на унищожаването на Христовото Учение. Най-малкото защото няма свобода на избор.
  Без да разнищваме нещата в тази посока бих добавил, че днешния клир с всичките му „достойнства“ е обусловено следствие от развиваната през вековете догматика. Духовенството е цветът на религията и то ражда плодове според вида си.
  Има един догмат за непогрешимостта на Църквата.. изхождайки от него има две възможности:
  1 – той да е абсолютно погрешен,
  2 – духовенството (бидейки институция) в огромната си част да няма съвсем нищо общо с понятието Църква.

  Изборът оставям на Вас. Ако това би ви утешило – в протестантска Америка нещата са още по-зле…

 8. Victor Makarov каза:

  Скоро прекарах няколко седмици в болница. В леглото до мен беше настанен нине (слава Богу!) благополучно здравстващият професор Иван Кочев – бивш зам шеф на катедрата по българистика в БАН. В дългите ни беседи, посветени на нашата „родна реч, омайна, сладка“, освен запетайките, Солунските братя и чуждиците, той ме просвети и за думата „пич“. Преди да означава „циганин с транзистор“, думата, оказва се, била напълно равнозначна с „копеле“ – дете с неизвестен произход или дете, от което бащата се е отрекъл. В контекста на коментираната статия това звучи доста стряскащо – тръпки да те побият!
  BTW, статията е много интелигентно и остро написана, българският е наистина красив изпод перото ти 🙂 само е малко дългичка – основните идеи се повтарят поне по два, че и по три пъти.
  Иначе – право в десятката и заключението е супер – цитата на края днеска ще го споделя с жена си.
  Твой прияте вечен, весел Патиланчо 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Enjoy this blog? Please spread the word :)