Игор Жук: Богати сме, защото хората ни обичат

Може да харесате още...

3 коментара

 1. boyko каза:

  Игор има една малко странна китара.В средата на грифа при ключовете , има монтирано едно по-малко ключе , което дава възможност да се сложи седма струна . На нея той свири с палец отгоре . Това му дава възможност да прави сложните фигури с басовите струни . Не може да свири на нашите шестструнни китари , защото постановката на пръстите му е друга . Свири много леко и всичките му тонове са изпипани до съвършенство . Явно голямо свирене е падало през годините . Спомена , че в Киев , в дома му , има друга китара , която е правена от лютиера , който е правил китарата на Висоцки . Между другото и тази китара имаше едно типично руско звучене .Когато оставаше по-малко от час до започването на първия концерт , аз пиех втората ли , третата ли бира , а той си позволи само половин бира и отиде да се разгрява за свиренето .Абсолютно професионално отношение към предстоящата изява / не смея да спомена , че пътьом към концерта така ми се прияде сладолед , че си купих три огромни топки и не посмях да се явя в този вид там , ами го изядох в градината /.

 2. Христо Граматиков каза:

  На 9 юли, събота, от 15 ч., Украинското национално радио в предаването си „Култура“ излъчи интервю с гостите на бард-фестивала Игорь Жук и Ирэн Роздобудько. На адрес: http://upload.com.ua/get/902722888/Mandrivets_9_Jul_2011_Bulgaria.mp3
  можете да прослушате цялото предаване, в т.ч и песента „Черният пясък“ на украински език в превод и изпълнение на Игорь Жук.

 3. пламен каза:

  И съпругата на Игор се е изказала много ласкаво: http://burgaska-jena.com/?bn=109&act=news&nid=1332

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Enjoy this blog? Please spread the word :)