Вечер на Висоцки в „Жолио“

Може да харесате още...

5 Отговори

 1. Христо Граматиков каза:

  Прекрасна идея. По обективни причини в Бургас ни се наложи да направим концерта в памет на Висоцки месец по-рано,за което още веднъж искам да благодаря на 17-те участници, включили се в него.
  Желая успех на рецитала в София, защото „Песента живее по-дълго“(ВВ).

 2. boyko54 каза:

  Ще има ли начин и ние да попеем или да не мъкнем китари .

 3. Ivan Bogdanov каза:

  Който дойде – ще свири

 4. Христо Граматиков каза:

  Как мина – дайте малко информация?!

 5. Ivan Bogdanov каза:

  По рюмочку” для Высоцкого. 30 години от смъртта на Володя

  В малко закътано заведение на софийската улица Жулио Кюри, съвсем нетрадиционно и спонтанно Фондация „Буквите“: издатели, поети и писатели, съвместно със своите гости от А.Р.И.З.7 (Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите), Кръгът „Поети с китари“ и почитатели, отбелязаха 30-годишнината от смъртта на великия поет, артист, музикант, певец и човек Владимир Висоцки.

  За него се знае толкова много, че каквото и да кажем днес, няма да е достатъчно. Написал 700 песни и стихотворения и изиграл 30 филмови роли.

  Непризнат официално приживе, но останал и след смъртта си със своята необикновена слава: Висоцки е песен. Висоцки е стих. Висоцки е муза… А „сегодня у нас муза Высоцкого, посидела немножко…“

  Нашата муза ни срещна с известни бардове от кръга „Поети с китара“: Орлин Миланов (спечелил наградата за гражданска позиция на бард-феста в Бургас, 2010г), Пламен Сивов (миналогодишният победител от Бургас „Солени ветрове“) и Бойко Георгиев (носителят на наградата на „Екип 7″ в разградския фестивал „Есенни бардове’ 2009″ ).

  Живата музика носи онова незабравимо усещане и съприкосновение на публиката с автори и изпълнители, онзи емоционален заряд и настроение, които провокират разговори, шеги и споделени мигове. Такива не липсваха естествено, покрай непринудения патос на Орлин, в мекотата на красивия глас на Пламен и хумористичните забежки на Бойко.

  „Защо в Шумен няма паметник на Висоцки“ и „Академия на Володя“. Това са авторски песни на Орлин, написани и изпети, в стила и с патоса на Володя..

  Защото да пееш в този стил е трудно? Защо песните на Висоцки не могат да бъдат изпълнени едно към едно с оригиналите? Шегата настрана! Не са се научили днешните бардове да разстройват така умело своите китари…

  В замяна на това слушахме разкошни изпълнения на „Кони приведерливые“и „Утреняя гимнастика“ в изпълнение на Пламен.

  “ Раз, два, три четыри, если вы в своем квартире..“

  Какво да добавим повече. Семейството на Висоцки е толкова голямо, че навсякъде, където има негови съмишленици, всички се чувстват у дома.

  Видеозаписи от събитието можете да видите тук – http://www.facebook.com/?ref=logo#!/video/?id=107641511244.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Enjoy this blog? Please spread the word :)