Ванга и Дънов – предтечи на какво?

Може да харесате още...

4 Отговори

 1. Провидение каза:

  Вие, господине, защо не се занимаете със собствените си достойнства и не спрете да натрапвате вярванията и съжденията си чрез общодостъпните медии?.Кому е НУЖНО да се заявявате като различен и да очертавате някакви граници? Някой интересува ли се от вас?

  Явно не можете да се ориентирате в живота, без помощта на Дирекциите, Общностите, Институциите … Хахаха

  Обикновен препил натрапник сте вие, господинчо.

  Православната ви общност си изфабрикува интригата. Никой не я е питал, и никой не го интересува какво й е отношението към Дънов и Ванга. Тя, както и вие, сами се натрапвате на обществеността. И си получавате ответа, такъв, какъвто подобава.

  Различни били … Хахахаха
  Граници ще очертават …. Хахахаха

 2. admin каза:

  Искрено Ви благодаря за анонимния коментар. Той по недвусмислен начин илюстрира тезата на статията ми. Поздрави.

 3. Стефан каза:

  Характерно за нас българите, поне до колкото съм забелязъл е, че вярваме в Господ, но заедно с това вярваме и във всякакви езически обичай – като почнеш от магии, зодии и хороскопи, гледачки и баячки и стигнеш до уж християнското учение на Дънов.
  Дънов – учил е в Щатите, а там има изобилие от разни ереси и просто е взаимствал някои неща от тук и там и ето ти учение.
  Ванга – служела е на комунистите, имала е явно способности, но не винаги, както става при всеки. Християнството забранява врачки, хороскопи и подобни така, че не виждам какво повече може да се каже за нея.

  Браво на автора!

 4. Румен каза:

  През далечната 1982 г. участвах в една вечер на Парапсихологията и телепатията организирана от катедрата по Психиатрия към МА. Тогава ни прожектираха два филма за Ванга, които бяха засекретени/знам ли защо/ и видяха бял свят през 90те. Спора между нас медиците и психолозите от СУ относно това какво представлява феномена Ванга бе жесток. Ще ви цитирам само последните думи на проф. Темков и мисля че това е достатъчно – Всички хора които претендират че имат някакво свръх естествени способности да виждат в бъдещето са мошенници виреещи върху ниския интелект на хората и хранещи се от неговото невежество. На върха на пирамидта от мошенници стои Ванга…
  Споделям мнението му защото аз съм от хората които познаваха тази жена. Беше приятелка на баба ми…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Enjoy this blog? Please spread the word :)